Borgo de Pazzi

Borgo de Pazzi

Borgo de Pazzi is een Italiaans garenmerk, dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen. De naam betekent letterlijk “Dorp van Gekken” en is heel bewust gekozen bij het merk dat de garen-ontwerpers voor ogen hadden. Het doel was om geen standaardgarens aan te bieden maar juist garens met iets speciaals of zelfs geks. Magic Kette is daar een mooi voorbeeld van, een sokkengaren dat eerst moet worden uitgehaald, voordat het verwerkt kan worden.

Het bedrijf heeft al meer dan 40 jaar ervaring met het produceren van hoogwaardige en bijzondere garens. Specialisme door productkennis is kenmerkend voor de garen-ontwikkelaars. Dit zie je dan ook terug in het aanbod van unieke natuurlijke garens in veel verschillende diktes.

Het merk heeft niet alleen dierlijke-, maar ook plantaardige garens (vegan) in het assortiment. Enkele voorbeelden hiervan zijn:  Pima katoen, Egyptisch katoen, brandnetel, hennep, lyocel (tencel) en bamboe.

Verschillende garens die volledig gemaakt worden van gerecyclede kleding

Om de ecologische lijn uit te breiden is in 2016 de bijzondere Amore lijn geïntroduceerd. Verschillende garens die volledig gemaakt worden van gerecyclede kleding. Deze lijn draagt bij aan bewustwording en duurzaamheid, maar heeft ook een positief effect op het milieu. Het productieproces heeft een veel lagere CO2-uitstoot bijvoorbeeld doordat er geen verfstof, water of electra gebruikt wordt voor het kleuren. Bovendien zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig omdat er er op creatieve wijze gebruik gemaakt wordt van partijen textiel-restanten voor het productieproces. Mensen zijn onmisbaar in het proces van handmatig sorteren en verwerken van de verschillende kleuren en materialen. De innovatieve en geliefde Amore-lijn wordt steeds verder uitgebreid met nieuwe garens, variërend in diktes, samenstelling en kleur.

Een andere unieke eigenschap van Borgo de Pazzi, is dat alle garens in Italië geproduceerd worden. Het productieproces vindt plaats in de eigen fabriek van moederbedrijf Effe Elle of door één van de partners in het plaatselijke district (Prato - Toscane). Het merk heeft daardoor een 100% made in Italy keurmerk, afgegeven door het Italiaanse Instituut ter bescherming van producenten.

Nieuws

ZOMEROPRUIMING, TOT 50% KORTING! Kijk snel op de SALE pagina.

Openingstijden:

zondag en maandag gesloten

dinsdag     10.00 tot 17.30 uur

woensdag  10.00 tot 17.30 uur

donderdag 13.00 tot 17.30 uur

vrijdag       10.00 tot 17.30 uur

zaterdag    10.00 tot 15.00 uur

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2009 - 2024 Casa Cura | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel